500 гр. кайма
консерва червен боб
консерва сладка царевица
2 големи патладжана
1 глава лук
2 скилидки чесън
4 домата
100 мл червено вино
дафинов лист
лют пипер
риган
лимонов сок
4 парчета бекон
китка пресен босилек
сол, черен пипер
зехтин
Боба и царевицата измийте под течаща студена вода. Направете разрез в доматите откъм дъното и ги залейте с вряла вода, а след това потопете в съд със студена вода. Извадете ги, обелете ципата и ги нарежете на кубчета.
Разрежете патладжаните на половини и издълбайте сърцевината. Нарежете вътрешността на кубчета и я смесете със сока от лимон.
В зехтина запържете лука, добавете нарязания чесън, лютия пипер и запържете за кратко.
Към лука добавете каймата, подправете и добавете виното. Задушавайте 10 минути на умерен огън, след което прибавете доматите и варете още 10 минути на слаб огън.
В соса изсипете нарязаните патладжани, боба и царевицата, увеличете огъня и варете още 5 минути.
Със сместа напълнете патладжаните. Печете ги в предварително загрята фурна на 200 ° C за 10 минути. Върху патладжаните поставете парче бекон и печете още 5 минути.