Пълнени патладжани с кайма и боб

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пълнени патладжани с кайма и боб
Пълнени патладжани с кайма и боб
admin
Добавена от: admin
21006
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кайма  
консерва червен боб 
консерва сладка царевица  
2 големи патладжана
1 глава лук 
2 скилидки чесън  
4 домата
100 мл червено вино  
дафинов лист  
лют пипер  
риган  
лимонов сок 
4 парчета бекон 
китка пресен босилек  
сол, черен пипер 
зехтин

Боба и царевицата измийте под течаща студена вода. Направете разрез в доматите откъм дъното и ги залейте с вряла вода, а след това потопете в съд със студена вода. Извадете ги, обелете ципата и ги нарежете на кубчета.
Разрежете патладжаните на половини и издълбайте сърцевината. Нарежете вътрешността на кубчета и  я смесете със сока от лимон.
В зехтина запържете лука, добавете нарязания чесън, лютия пипер и запържете за кратко.
Към лука добавете каймата, подправете и добавете виното. Задушавайте 10 минути на умерен огън, след което прибавете доматите и варете още 10 минути на слаб огън.
В соса изсипете нарязаните патладжани, боба и царевицата, увеличете огъня и варете още 5 минути.
Със сместа напълнете патладжаните. Печете ги в предварително загрята фурна на 200 ° C за 10 минути. Върху патладжаните поставете парче бекон и печете още 5 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft