3 патладжана
300 гр. наденица
200 гр. заквасена сметана с 20% масленост
150 гр. настърган кашкавал
1/2 китка магданоз
1 супена лъжица смесени сухи подправки
1 чаена лъжичка черен пипер или на вкус
2 яйца
Нарежете патладжаните на половини. Сложете ги в намазнена тавичка и пъхнете в предварително загрята фурна да се пекат около 15 минути на 200 градуса. Може да ги поставите и върху хартия за печене.
Настържете кашкавала, нарежете наденицата на кубчета, а яйцата и сметаната разбийте, докато се обединят добре. Смесете всичко.
След като се изпече патладжанът, с лъжица издълбайте средата и я смесете с останалите съставки. Подправете на вкус.
Напълнете патладжаните с плънката и пъхнете във фурната за още 15-20 минути в зависимост от силата на фурната.
По желание може да добавите към плънката и нарязан чесън.