1 кг патладжани
5 яйца
1 ч.ч. натрошено сирене
1 вр. магданоз
2 гл. лук
5-6 скилидки чесън
2- 3 домата
1 ч.ч. кисело мляко
сол
черен пипер
индийско орехче
олио
Измитите патладжани се разрязват на две части, като ладийки, наръсват се със сол и се оставят да си пуснат горчивия сок, след което се издълбават. В олио и малко вода се задушават нарязаните лук и чесън, добавя се нарязаната вътрешност на патладжаните, сол, смлян черен пипер и щипка индийско орехче и след като се свали от огъня, се прибавят нарязаният магданоз, сиренето и две разбити яйца /внимава се да не се пресекат/. В тавичка се подреждат патладжанените ладийки, напълват се с плънка, наръсват се с малко олио и върху всяка се поставя резенче домат, долива се малко вода и се пекат в умерена фурна 40-50 мин. Когато са почти готови, се заливат с разбитите с киселото мляко две яйца и се запичат до зачервяване на заливката.