Пълнени печени ябълки с козе сирене и кленов сироп

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Пълнени печени ябълки с козе сирене и кленов сироп
Пълнени печени ябълки с козе сирене и кленов сироп
admin
Добавена от: admin
11086
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

12 бр. кисели ябълки
1/4 - 1/2 чаша кленов сироп
1/2 - 3/4 чаша меко козе сирене (неовкусено)
2-3 стръка прясна мащерка
1 голям стрък пресен розмарин + още малко за украса

 Загрейте фурната на 190 градуса. Отрежете горната част на ябълките, намажете долната им част с кленов сироп и отделете настрана. С лъжичка издълбайте средата на ябълките, като внимавате да отстраните цялото семе. Намажете издълбаните ябълки щедро с кленов сироп отвътре. Поставете ябълките с разреза нагоре, а капачетата - с разреза надолу върху голяма тавичка. Печете 20-30 минути, докато ябълките омекнат, но не са размекнати. Капачетата може да се опекат по-бързо; ако е така, извадете ги и ги отделете настрана да изстинат. Докато се пекат ябълките, пригответе плънката: нарежете подправките ситно и ги смесете със сиренето, като ги объркате добре.
Щом ябълките са готови, оставете ги да се охладят 10-тина минути. Напълнете всяка ябълка с козе сирене, покрийте с капаче и украсете с малко розмарин във всяка ябълка. off with a decorative sprig of rosemary in each apple. Поднесете на стайна температура.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft