12 бр. кисели ябълки
1/4 - 1/2 чаша кленов сироп
1/2 - 3/4 чаша меко козе сирене (неовкусено)
2-3 стръка прясна мащерка
1 голям стрък пресен розмарин + още малко за украса
Загрейте фурната на 190 градуса. Отрежете горната част на ябълките, намажете долната им част с кленов сироп и отделете настрана. С лъжичка издълбайте средата на ябълките, като внимавате да отстраните цялото семе. Намажете издълбаните ябълки щедро с кленов сироп отвътре. Поставете ябълките с разреза нагоре, а капачетата - с разреза надолу върху голяма тавичка. Печете 20-30 минути, докато ябълките омекнат, но не са размекнати. Капачетата може да се опекат по-бързо; ако е така, извадете ги и ги отделете настрана да изстинат. Докато се пекат ябълките, пригответе плънката: нарежете подправките ситно и ги смесете със сиренето, като ги объркате добре.
Щом ябълките са готови, оставете ги да се охладят 10-тина минути. Напълнете всяка ябълка с козе сирене, покрийте с капаче и украсете с малко розмарин във всяка ябълка. off with a decorative sprig of rosemary in each apple. Поднесете на стайна температура.