
В малка тенджерка напълнете вода и сварете морковите. Внимавайте да не ги преварите, за да не омекнат твърде много.
В тиган с олио, загрят на среден огън, задушете лука, ситно нарязан. Когато омекне, добавете нарязания чесън и ситно нарязания магданоз. Запържете ги няколко минути и ги дръпнете от огъня.
След две минути добавете в тигана горчица, малко сол и черен пипер и едно яйце. Разбъркайте добре сместа и добавете настърганите сирене и кашкавал.
В пилешките гърди с остър нож направете дълбок разрез и оформете джоб. С малка лъжичка напълнете от сместа в пилешкото. В средата поставете половинките варени моркови. Отвора в месото затворете с клечка. След като напълните всички парчета пиле, ако ви остане от сместа, намажете с нея месото. Нарежете доматите и ги подредете в огнеупорен съд. Върху тях поставете пилешкото месо и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 40 минути, покрито с фолио. След 40 минути свалете фолиото и печете още 15 минути.
Сервирайте пилето горещо, нарязано на половинки, с гарнитура по желание.