Пълнени пилешки гърди по италиански

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пълнени пилешки гърди по италиански
Пълнени пилешки гърди по италиански
admin
Добавена от: admin
25165
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 пилешки гърди
шепа пресен спанак, нарязан на ситно
2-3 скилидки чесън, нарязани на ситно
2-3 пресни листенца босилек, нарязани на ситно
4 сушени доматчета, нарязани
2 с.л. козе сирене
морска сол и черен пипер
дървени клечици 

Загрейте фурната на 175 градуса и намазнете леко тавичка за печене. Първо нарежете всички зеленчуци. Смесете спанака, чесъна, босилека и сиренето в малка купа. Размачкайте с вилица, докато сиренето се разпредели добре. Ако пилешките гърди са големи, разрежете ги на "пеперуди", но без да ги разрязвате напълно наполовина. Увийте ги в прозрачно фолио и леко ги начукайте. Повторете и от другата страна. Поръсете двете страни на пилешкото със сол и черен пипер. Отгоре разпределете по няколко чаени лъжички от спаначената смес. Добавете по средата нарязаните сушени домати. Завийте гърдите на руло и забодете шева с клечки за зъби. Изпържете гърдите в малко кокосово олио, за да получат лек златист загар, преди да ги изпечете (може да пропуснете тази стъпка). Сложете гърдите в приготвената тавичка и ги запечете за 25-30 минути. Махнете клечките за зъби и поднесете.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft