Днес приготвяме вкусни пилешки рулца с пълнеж . Тези сочни горещи рулца могат да се сервират както на празнична маса, така и за семейна вечеря, допълнени с гарнитура.
Пилешки рулца Фантазе на фурна
Продукти:
- 7-8 бр. пилешки пържоли от бут
- 70-100 гр. твърдо сирене по избор (или кашкавал)
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. заквасена сметана (може и майонеза)
- връзка зелени подправки по избор
- 1 с.л. растително масло
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. червен пипер
- черен пипер на вкус
Приготвяне:
За тези рулца използвам пилешко филе от бут. Покрийте го със стреч фолио и го начукайте с чук. Можете да използвате пилешки гърди, като първо ги нарежете по ширина на три тънки пласта. Добавете сол и черен пипер на вкус.
Снимка: YouTube
За плънката настържете сиренето на едро ренде, добавете две скилидки чесън, прекарани през преса. Добавете нарязани билки, аз използвам магданоз. Подправете всичко с майонеза или заквасена сметана и разбъркайте. Пълнежът за рулцата е готов.
Снимка: YouTube
По желание можете да използвате зеленчуци или пържени гъби за пълнеж. Поставете плънката върху ръба на филето и го завийте на руло. Ако е необходимо, закрепете краищата с клечки за зъби. Повторете процеса с останалите филета.
Снимка: YouTube
Вземете тава за печене и я намажете с растително масло. Готовите рулца нареждаме в тавата плътно едно до друго. Можете да го приготвите във фурната или на тиган.
Снимка: YouTube
Сега нека приготвим соса за намазване на рулцата. Към една супена лъжица растително масло добавете половин лъжица чаена сол и половин лъжица сладък червен пипер. Разбъркайте старателно. Намазваме всичките си пилешки рулца с получения сос.
Снимка: YouTube
Тавата се поставя в предварително загрята на 200 градуса фурна и се пече 30-40 минути. Извадете рулата от фурната и сервирайте с картофено пюре или друга гарнитура.
Снимка: YouTube
Получава се много вкусно и сочно пилешко месо, което буквално се топи в устата.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Редакция: екип "За Жената"
Заглавна снимка: YouTube