Какво по-хубаво за старт на деня от тези мекички хлебчета , пълнени със сиренце - пухкави, ароматни и вкусни! Освен това са много лесни за приготвяне - ще се убедите сами! Ето как се правят тези невероятно вкусни пълнени питки-пухчета за малки и големи лакомници:
Питки-пухчета със сирене
Продукти:
За тестото:
2,5 ч.ч.брашно (чашата е от 200 мл)
1 бакпулвер
1/2 ч.л.сол
1 ч.ч.кисело мляко
1/2 ч.ч.олио
За плънката:
200 гр.настъргано сирене
1 яйце
За намазване:
1 яйце
1 ч.л.кисело мляко
1 ч.л.олио
семена - за поръсване
Приготвяне:
В купа пресейте 2 ч.ч. брашно, добавете солта, бакпулвера, киселото мляко и олиото, разбъркайте до еднородна смес.
Смесете настърганото сирене и яйцето и разбъркайте до еднородна смес. От тестото оформете 10 топчета, всяко топче разточете на тънък лист и сложете по 1 ч.л. с връх от плънката. След това защипете краищата на тестото и отново оформяте на топчета. Подредете ги в тава, постлана с хартия за печене. Разбийте яйцето с киселото мляко и олиото, със сместа намажете питките обилно и ги поръсете ги със семена по желание. Поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за около 20-25 минути до златисто-кафяв загар.