В купа се поставят изварата и водата и с помощта на дървена лъжица се разбъркват. В съда, където ще се меси тестото, се поставят пресятото брашно, солта, захарта, маята и сместа от извара. Внимателно се разбърква и започва да се меси.
След това се добавя разтопеното масло (не бива да бъде горещо) и се продължава месенето, докато се получи средно меко тесто, което не залепва по ръцете. Ако тестото е твърдо, а това означава, че изварата е суха, се добавя още малко вода и се продължава с месенето.
Количеството на водата много зависи от вида на изварата. Ако е суха, тогава се увеличава дозата на водата, а ако е мека и течна, тогава се намалява количеството на водата или се добавя малко брашно в тестото. Във всеки случай, тестото се меси, докато стане хубаво и гладко, без да лепне.
Съдът се покрива с фолио и се оставя 1 час да втасва, докато тестото нарастне почти двойно. След това отново се премесва и се оставя да "почине" още 10-15 минути.
От така полученото тесто се правят топки, разточват се леко и се пълнят със сирене. След това се нареждат в тава за печене, покрита с хартия за печене. Се получават 15-16 топки. Оставят се около ½ час (или повече, в зависимост от стайната температура), за да втасат отново.
Топчетата се намазват с жълтък и малко масло и се поръсват със сусам и кимион.
Така приготвената тава се поставя в предварително загрята фурна на 220 градуса. След 5 минути температурата на фурната се намалява на 190 градуса. Пекат се до зачервяване.