Пълнени пържени пиперки
2 Август 2014
21076
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Измийте и подсушете чушките. С остър нож отстранете дръжката и семената.
В дълбока тенджера сложете сиренето (или извара), добавете едно яйце, ситно нарязани или смлени орехи, ситно нарязан магданоз, една лъжица зехтин и разбъркайте всичко добре, за да получите хомогенна смес. Ако сместа не е достатъчно солена, може да добавите сол на вкус.
С готовата плънка напълнете чушките. Накрая отрежете от филийките стар хляб парчета, с които да затворите отвора на чушките. .
Загрейте олиото и изпържете вътре чушките, като захлупите тигана с капак, за да не пръска. Щом са готови от едната страна, дръпнете тигана от огъня и ги обърне е и от другата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари