700 г говеждо месо от ябълка или шол
100 г пушени гърди
4 с.л. грах
4 с.л. задушен ориз
2 бр. кисели краставички
брашно
мазнина за пържене
4 с.л. бульон
черен пипер
сол
Месото се нарязва напречно на мускула на 8 шницела, които се начукват от двете страни, обличат се от външната страна с тънки ивички пушени гърди, посоляват се и се наръсват с черен пипер. Задушеният ориз и грахът се смесват със ситно нарязаните кисели краставички и се разпределят в шницелите. Слага се по една ивица от пушените гърди и шницелите се увиват на рула, които се завързват здраво с конец. Овалват се в брашно и се изпържват в сгорещена мазнина. След изпържването се слагат за няколко минути в гореща фурна, залети с мазнината от пърженето и бульона.