Пълнени руски мекици с уникален вкус - започвайте да се облизвате, защото са страхотни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пълнени руски мекици с уникален вкус - започвайте да се облизвате, защото са страхотни!
Пълнени руски мекици с уникален вкус - започвайте да се облизвате, защото са страхотни!
13790
Пълнени руски мекици с уникален вкус - започвайте да се облизвате, защото са страхотни!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това ястие произхожда от Русия и на вкус много наподобява нашенските мекици, само че с вкусна солена плънка. Чебуреки обичайно се приготвя с месо, но може да го направите и със сирена, зеленчуци и пр.

Днес ви предлагаме да си приготвите чудесните пълнени руски мекици  с пресни тиквички и определено ще се насладите на вкусния резултат!

Задължителен акцент е добавянето на топено сирене към плънката. Дори малко количество от тази съставка ще направи вкуса на ястието много по-нежен. А консистенцията на готовия пълнеж с него ще бъде просто отлична!

Картофени чебуреки с тиквички и топено сирене

За да приготвите тази апетитна закуска, можете дори да вземете вчерашното картофено пюре. Ако ви останат картофи след вечеря, приберете ги в хладилника. Сутринта ще ви трябва много по-малко време, за да изпържите чебуреки с тиквички .

Необходими съставки:

2 тиквички

1 глава лук

1 топено сирене

сол на вкус

смлян черен пипер на вкус

500 г картофи

1 яйце

1 с. л. сметана

300 г пшенично брашно

сушен чесън на вкус

растително масло за пържене

Приготвяне:

запържен лук

Почистете лука. Нарежете го на четвъртинки и запържете в предварително загрят тиган с растително масло до златисто.

Измийте добре тиквичките. Настържете ги на едро ренде. Посолете ги и разбъркайте. Оставете за 5 минути, за да пуснат сок. След това ги изстискайте. Добавете тиквичките към лука. Разбъркайте и оставете да къкри на умерен огън за 5 минути.

картофено пюре

Настържете топеното сирене. Добавете го заедно с черен смлян пипер към зеленчуците. Смесете всички съставки старателно. След 2-3 минути добавете сух чесън. Разбъркайте всичко отново и отстранете от огъня.

Приготвяне на картофено тесто. Сварете картофите в леко подсолена вода, докато омекнат. Пасирайте ги на пюре. Оставете да се охлади напълно.

картофено пюре с яйце

Добавете яйцата и сметаната към картофите. Всичко се разбърква добре до гладкост.

Постепенно се добавя пшенично брашно, замесва се гъсто и меко тесто. Разделете го на порции с еднакъв размер.

Поръсете работната повърхност с малко брашно. Разточете парчетата тесто на плоски питки. Разпределете по ръба 1 с.л. охладена плънка. Покрийте плънката с втората половина от тестото и притиснете плътно краищата.

картофени питки

Загрейте тиган с растително масло. Запържете картофените чебуреки на умерен огън от двете страни до златисто кафяво.

чебуреки

Ароматното предястие е готово! Сервирайте го на масата, докато е още горещо. 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft