3 с.л. натрошено бяло сирене
2 с.л. охладено босилеково песто
1 с.л. запечени кедрови ядки
4 свински котлета (с костта)
1 ч.л. смлян черен пипер
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. счукан чесън
1/2 ч.л. червен пипер
1/4 ч.л. смляна мащерка
2 с.л. балсамов оцет
Загрейте фурната на 190 градуса С. Смесете сиренето, пестото и кедровите ядки в купа. С върха на остър нож направете разрез (джоб) във всеки котлет около 7 см. дълъг и 5 см. дълбок. Напълнете котлетите с приготвената плънка и забодете краищата на месото с клечки за зъби, за да не изтече плънката.
Смесете черния пипер, ригана, чесъна, червения пипер и мащерката в малка купа; натъркайте двете страни на всеки котлет с микса от подправки. Сложете котлетите в плитък съд за печене.
Изпечете в предварително загрятата фурна, докато котлетите покафенеят - около 40 минути. Намажете изпеченото месо с балсамов оцет и запечете още малко, докато се образува глазура от оцета - още 5 минути.