Пълнени соленки със сирене
29 Февруари 2012
41601
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
125 г масло
3 с.л. прясно мляко
220 г брашно
щипка сол
Плънка:
125 г натрошено сирене
1 яйце
150 г настърган кашкавал
3 с.л. прясно мляко
няколко стръка магданоз
Маслото се затопля да омекне и се разбърква с брашното, прибавя се млякото и солта, замесва се тесто. Разделя се на 4 части и всяка част на 10 топчета, слагат се във формички намазани с мазнина, натискат се да добият формата и се пълнят с натрошеното сирене, размесено с яйце и настъргания кашкавал, разбъркан с прясното мляко. Пекат се на умерена фурна до зачервяване. Готовите соленки се поднасят, наръсени със ситно нарязания магданоз (или друга ароматна трева по избор).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари