Пълнени сухи чушки с ориз и гъби
6 Декември 2012
49716
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Чушките се измиват добре и се накисват в студена вода за 3-4 часа. Приготвя се плънката - оризът се сварява в 1,5 чаша вода, а лукът се запържва заедно със ситно нарязаните гъби. Смесват се сварения ориз с гъбите и лука, посоляват се и се подправят с чубрица, червен и черен пипер на вкус. Чушките се почистват от дръжките и семето и се пълнят не много плътно с плънката, след което се нареждат легнали в широка тенджера. Върху тях се сипва малко олио и се покриват с порцеланова чиния. Заливат се, докато бъдат изцяло покрити с гореща вода и се варят на слаб огън, докато водата се изпари.
Ако използвате гъби кладница, добре е да ги сварите за петнадесетина минути, защото са по-месести от печурките.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари