4 по-дебели телешки котлета
4 тънки резена шунка или пушен врат
50 г мазнина
50 г настърган кашкавал
1 тънък резен сланина
1 лимон
сол
черен пипер
Сложете резените шунка в съд със студена во да. Поставете съда на огъня и щом кипне водата, навадете и отцедете резените. Разрежете на две всеки от котлетите до костта (така че да се образува нещо като джоб), пъхнете в разреза резен шунка и поръсете малко настърган кашкавал и черен пипер. Притиснете двете части, за да се затвори разрезът. Сложете котлетите в сгорещената мазнина в тенджерата и ги запържете, докато - добият златист цвят и от двете страни. Извадете ги, сложете на дъното на тенджера под налягане резена сланина и пак ги наредете отгоре. Поръсете с останалия настърган кашкавал и поставете по една бучица масло върху всеки котлет. Посолете и поръсете с черен пипер. По желание можете да прибавите отстрани и 4 цели домата. Затворете тенджерата и варете 15 минути след завъртането на вентила.
Преди да сервирате, изстисквайте върху котлетите сока от лимона, наредете ги в тавичка и ги сложете за 5 минути в гореща фурна да се зачервят. Като гарнитура можете да поднесете картофено пюре, картофи с масло или бял ориз.