Пълнени тиквички по италиански
15 Август 2014
67679
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Нарежете тиквичката на колелца с дебелина десетина сантиметра. С лъжица ги издълбайте, за да се получи кошница, а средата запазете. Посолете тиквичките и ги натъркайте с чесън.
В малко олио запържете нарязаните лук и чесън и средата на тиквичките (нарязана ситно). Добавете нарязаните домати и подправките, след което продължете да пържите, докато се изпари сокът от доматите.
В охладената смес добавете пармезан и заквасена сметана.
Подредете тиквичките в тава, която предварително сте намазали с масло, напълнете ги с плънката и печете 15 минути на 180 градуса.
Поднесеге ги украсени с магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари