8 малки тиквички с еднакъв размер
100 гр. олио
100 гр. лук
250 гр. мляно месо
80 гр. ориз
1 яйце
1 морков
2 домата
1 супена лъжица червен пипер
200 мл бульон
Тиквичките се разрязват на 2 по дължина и с лъжичка се издълбава вътрешността. Пълнят се със смес, приготвена от каймата, ориза и подправките и се подреждат в емайлиран съд. Поръсват се с домати, нарязани на кубчета, и ситно настъргани моркови. След това се заливат с бульон или вода и се пекат 30 минути във фурната. Накрая се покриват със заливката и отново се връщат във фурната за още 15 минути на средна температура.
Приготвяне на сместа за плънката: Ситно нарязаният лук се запържва в олиото. Към него се добавя каймата и заедно се задушават. Прибавя се почистеният и измит ориз, сол на вкус, черен пипер и малко бульон, и накрая сместа се оставя да се задушава. Когато месото е полуомекнало, се добавят нарязаният магданоз и яйцето.
Приготвяне на заливката: От 20 грама олио и една супена лъжица брашно и червен пипер се прави запръжка. Запръжата се залива с бульона, оставя се да поври, докато се посгъсти, и с нея се залива ястието.