Тиквичките се нарязват на половина (по дължина), средната част се издълбава и нарязва на ситно. Ситно се режат и шунката, магданозът и маслините. Всичко това се смесва в дълбока купа, след това се добавят сирене и чесън, настъргани. Двете яйца, разбити, се добавят в купата със сместа и хубаво се разбърква, за да се получи хомогенна смес.
Сместа се подправя на вкус и с нея се пълнят тиквичките. В голяма тенджера се нарязват домати (може и консервирани) с една глава лук и сместа се поставя на дъното на тава за печене, а след това отгоре се подреждат тиквичките. Предварително се загрява фурната на 230 градуса. Пече се около половин час. След като се зачервят отгоре тиквичките, се покриват с ленти кашкавал и се връщат още няколко минути във фурната. Накрая се поднасят залети с доматения сос.