Пълнени тиквички със зеленчуци
1 Август 2012
41710
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Тиквичките се измиват, разрязват се на две по дължина. С лъжица се изгребва меката им вътрешност и се подреждат в тава за печене.
Лукът се нарязва на ситно. Морковите и чушките се нарязват на лентички и се задушават заедно с лука, докато омекнат. След като се отстранят от огъня, се добавя половината от изгребаната мека част на тиквичките. Смесва се със заквасената сметана и се овкусява със сол, пипер и листенцата на няколко клончета мащерка. Добавят се и едро накълцаните маслини и всичко това се пълни в тиквичките. Поръсват се с настъргано сирене пармезан и се пъхат във фурната за около 30 минути на 200 градуса. След като се запекат се поръсват със свеж копър и се сервират топли.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари