Пълнените чушки бяха любимото ми лятно ястие в детството. Обаче тогава нямах представа, че може да се готвят и по различен начин!
Пълнени чушки без месо
Има няколко причини, поради които искам да ви посъветвам да се отклоните от обичайната рецепта и да се опитате да приготвите нещо старо по нов начин!
Първо, това ястие е подходящо за всички млади дами, които следват фигурата.
Второ, тази рецепта за пълнени чушки без месо е подходяща за тези, които по някаква причина са изключили месо от диетата си, но не искат да отказват такова любимо ястие.
И това е правилно, защото пиперът е един от онези здравословни летни зеленчуци, които толкова липсват през зимата. Предимствата на прясния пипер са толкова високи, колкото калоричното им съдържание е ниско в сравнение с други продукти. Само 29 калории!
Да приготвим по-скоро това невероятно ястие!
СЪСТАВКИТЕ
- 6 броя чушки
- 5 големи моркова
- 2 глави лук
- 0,5 с.л. орехи
- 4 супени лъжици заквасена сметана
- 2 скилидки чесън
- 1 китка магданоз
- 200 г извара
- 0,5 ч.л. риган
- 5 г бял пипер
- 200 г кашкавал
Първо трябва да приготвите чушките. Половинки се използват за тази рецепта, но при желание може да се направи с цели.
Измийте чушките, нарежете и отстранете семената. Сложете половинките върху намазнена тава за печене и сложете във фурната за 20 минути. 180 градуса ще са достатъчни.
Междувременно нека приготвим пълнежа. Нарежете лука на ситно, а морковите на едро ренде. Запържете ги поотделно.
За да направите пълнежа, смесете запържения лук и морковите с нарязаните билки, извара, орехи и чесън. Сол, черен пипер и добавете подправки. Вместо извара, можете да вземете полуисварен ориз.
Напълнете половинките чушки с този вкусен пълнеж и намажете отгоре със заквасена сметана. Сложете тавата отново във фурната за 20 минути. Малко преди готвност поръсете с черен пипер и настърган кашкавал.
Ето как да приготвите пълнени чушки без месо ! Повярвайте ми, ще се окаже толкова вкусно, че няма да забележите отсъствието му.
Знаете ли някакви вариации по темата за обикновените пълнени чушки? Не забравяйте да споделите с нас!