600 гр. смляно пилешко месо
200 гр. бекон (по желание)
1 тиквичка
сол и черен пипер
6 яйца
6 месести чушки
3 скилидки чесън
1 глава лук
250 мл. доматен сок
300 гр. козе сирене (или обикновено)
1 морков
Стъпка 1: Почистете чушките от дръжките и семето и ги оставете настрана. Ако използвате бекон, нарежете го на ситно.
Стъпка 2: Нарежете ситно чесъна и лука и ги поставете в съд за пържене с малко олио. Когато се зачервят, добавете нарязания бекон (ако ползвате) и смляното пилешко месо. Добавете и ситно нарязаната тиквичка.
Пържете на слаб огън, докато месото смени цвета си, след което добавете доматения сос и сиренето. Оставете да покъкри и дръпнете сместа настрана.
Стъпка 3: Напълнете чушките и във всяка поставете по едно яйце, след което захлупете с дръжката. Поставете чушките да се пекат на 180 градуса 20 минути и още 20 минути на 200 градуса.
Стъпка 4: Сервирайте със свежа салата.