Пълнени чушки с елда и зеленчуци
13 Март 2012
43645
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Елдата се накисва в горещата вода за около ½ - 1 час за да разпукне. Прибавят се всички останали продукти – лукът, морковите и подправките нарязани на ситно, разбитите яйца, олиото, натрошеното сирене, черният пипер. Сместа се омесва, пълнят се пиперките отворът им леко се поръсва с брашно, за да не се разлее сместа. Пиперките се подреждат в тавичка, заливат се с 1 чч гореща вода и се пекат в загрята фурна 30 – 40 мин. на 200˚С. Поднасят се с таратор, млечна или сезонна салата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари