
Настържете морковите, тиквичката и картофите, наситнете лука, чесъна и шунката.
В малко масло запържете настърганите моркови и когато омекнат, добавете лука и чесъна. Задушете, като постепенно добавя от настърганите тиквичка и картофи. Разбърквайте непрекъснато. Добавете шунката.
Поръсете с Вегета сол. Изсипете малко доматен сок. Сложете черен пипер и оставете още малко да се задушава. Към края на готвенето добавете галетата и свалете съда от огъня. Разбитите яйца объркайте. Издълбайте чушките, почистете и измийте. Напълнете ги с плънката и ги подредете в огнеупорен съд. Предварително загрейте фурната на 220 градуса. Залейте чушките с вино и малко вода. Печете, докато се изпари течността. От време на време ги завъртайте. Готово е, когато чушките се зачервят.