Разрежете внимателно обелените чушки и извадете семето (оставете дръжките). Отцедете ги в гевгир, след което оваляйте в брашно. Натрошете сиренето, добавете към него ситно настъргания кашкавал, олиото и разбъркайте добре. Овкусете с нарязана скилидка чесън, черен пипер, чубрица и добавете белтъка от яйцата. Хубаво объркайте плънката.
След това разточете бутер тестото на лист с дебелина 3-5 мм. Нарежете го на ленти с широчина 2 см. След това напълнете всяка чушка с част от плънката. Увийте внимателно лентите тесто около чушките спираловидно, така че да се покрият добре с тестото. Така подготвените чушки поставете в намазнена или покрита с хартия за печене тава. Намажете ги обилно с разбитите жълтъци и печете в предварително нагрята фурна.
Автор: lakomnik.bg