Пълнени чушки “наопаки”: За малко да излапам и чинията, толкова са вкусни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Пълнени чушки “наопаки”: За малко да излапам и чинията, толкова са вкусни!
27269
Снимков материал: pixabay.com
Пълнени чушки “наопаки”: За малко да излапам и чинията, толкова са вкусни!

Рецепта:

  • Пипер 8-10 бр.
  • Домати 2 бр.

За пълнеж:

  • Моркови - 1 бр.
  • Лук - 1 бр.
  • Кайма - 400гр.
  • ориз -100гр.
  • Вода 150 мл.
  • Сол-1/2 ч.л.
  • Черен пипер на вкус
  • Сладък червен пипер на вкус
  • Дафинов лист - 1 бр.

Пълнените печени чушки са ярки, ароматни и, разбира се, невероятно вкусни. Идеален за празнична трапеза и не е труден за приготвяне.

КАК СЕ ГОТВЯТ

Да започнем.

Първо нарежете морковите на едри филийки. Нарежете лука на малки кубчета. Вземете дълбока тенджера (аз използвам уок), изсипете малко количество растително масло в нея. Запържете лука до прозрачност, добавете морковите и запържете сместа за няколко минути. След това добавете 400 грама мляно месо. Продължете да пържите още няколко минути и след това добавете 100 грама ориз. Разбъркайте добре, поръсете с половин чаена лъжичка сол, черен пипер, дафинов лист и сладък червен пипер. Добавете около 150 мл вода, затворете капака и оставете да къкри 10-15 минути, докато оризът се свари.

Едновременно с това почистваме чушките от семките. Нарежете няколко домата на колелца. Веднага щом оризът е готов, добавете към него нарязани билки, разбъркайте и отстранете от огъня. Намажете тава с олио, вземете обелените чушки и започнете да ги пълните. Върху всяка чушка се поставя резенче домат.

Поставете чушките върху тава за печене (вертикално). Сега ги намажете с растително масло и добавете малко вода. Поставете тавата във фурната, предварително загрята на 180 градуса, и печете около 50 минути. Когато чушката започне да покафенява се залива с получения сос и се покрива с фолио. Продължете да печете до пълна готовност.

Поднесете готовата чушка като самостоятелно ястие. Ако желаете, не е нужно да запържвате каймата предварително - добавете я сурова към вече сварения ориз. Освен това ще се получи много вкусно.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft