Рецепта:
- Пипер 8-10 бр.
- Домати 2 бр.
За пълнеж:
- Моркови - 1 бр.
- Лук - 1 бр.
- Кайма - 400гр.
- ориз -100гр.
- Вода 150 мл.
- Сол-1/2 ч.л.
- Черен пипер на вкус
- Сладък червен пипер на вкус
- Дафинов лист - 1 бр.
Пълнените печени чушки са ярки, ароматни и, разбира се, невероятно вкусни. Идеален за празнична трапеза и не е труден за приготвяне.
КАК СЕ ГОТВЯТ
Да започнем.
Едновременно с това почистваме чушките от семките. Нарежете няколко домата на колелца. Веднага щом оризът е готов, добавете към него нарязани билки, разбъркайте и отстранете от огъня. Намажете тава с олио, вземете обелените чушки и започнете да ги пълните. Върху всяка чушка се поставя резенче домат.
Поставете чушките върху тава за печене (вертикално). Сега ги намажете с растително масло и добавете малко вода. Поставете тавата във фурната, предварително загрята на 180 градуса, и печете около 50 минути. Когато чушката започне да покафенява се залива с получения сос и се покрива с фолио. Продължете да печете до пълна готовност.
Поднесете готовата чушка като самостоятелно ястие. Ако желаете, не е нужно да запържвате каймата предварително - добавете я сурова към вече сварения ориз. Освен това ще се получи много вкусно.