Пълнени чушчици с праз и ориз - с аромат на Бъдни вечер и завладяващ вкус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пълнени чушчици с праз и ориз - с аромат на Бъдни вечер и завладяващ вкус:
Пълнени чушчици с праз и ориз - с аромат на Бъдни вечер и завладяващ вкус:
9082
Източник: gotvach.bg
Пълнени чушчици с праз и ориз - с аромат на Бъдни вечер и завладяващ вкус:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Постните ястия триумфират на трапезата за Бъдни вечер. Затова решихме днес да ви изненадаме с една по-различна рецепта за пълнени чушки , като добавим към обичайния ориз и стрък пресен праз.

Ароматът ще е чуден, а вкусът - един път! Ето как се приготвят постни чушки с праз и ориз :

Постни чушки с праз и ориз

Продукти:

10-12 пресни чушки (може и сухи, но ги накиснете предварително)

1 стрък праз

1 кафена чашка ориз

70 мл олио

подправки на вкус - черен пипер, чубрица, джоджен, кимион

люти чушки (червени)

магданоз на вкус

Приготвяне:

Почистете чушките от семената и ги оставете в чиния. В тенджерка загрейте олиото и в него задушете нарязания праз, заедно с 1-2 с.л.вода. Прибавете ориза и го изчакайте да стане "стъклен", след което налейте вътре 3 чаши гореща вода.

Прибавете подправки на вкус и оставете да къкри на умерен огън, докато оризът набъбне и поеме водата. Разбърквайте периодично, за да не загори.

Напълнете със сместа чушките и ги подредете в тавичка. Ако ви остане плънка, сложете и нея в тавата до пълнените чушки. Налейте 1 ч.ч. вода с малко сол и 2-3 с.л. олио. Изпечете чушките в загрята на 180°C фурна до готовност на ориза.

Поднесете ги с люти чушки и нарязан пресен магданоз.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft