150 г кайма смес
1 кг (около 4 бр.) ябълки
150 г бекон, нарязан на тънки ленти
50 г шунка
40 г настъргано сирене Пармезан
1 бр. яйце
1/3 ч.ч. бяло вино
зехтин, сол, черен пипер
2 с.л. лимонов сок
Измийте ябълките, почистете и издълбайте внимателно вътрешността им. Залейте ги с лимоновия сок за да не потъмнеят. В тиган сложете каймата да се запържи за около пет минути след което прибавете виното оставете да се изпари и добавете солта и пипера и дръпнете от огъня. Смесете с пармезана, нарязаната на дребно шунка и яйцето. Напълнете с тази смес ябълките. Увийте ги внимателно с бекона на листа така, че да ги покриете от всякъде. Сложете малко зехтин в тавичка и наредете ябълките. Запечете на 180 градуса за около 40 минути. За да проверите дали са готови ябълките набоцкайте с клечка за зъби ако са меки значи са готови. Поднесете ястието още топло.