Пълненият патладжан на Есил Дюран подлуди готварските форуми - ето уникалната рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Пълненият патладжан на Есил Дюран подлуди готварските форуми - ето уникалната рецепта:
34014
Източник: tialoto.bg
Снимков материал: pixabay.com
Пълненият патладжан на Есил Дюран подлуди готварските форуми - ето уникалната рецепта:

Преди време ви показахме певицата Есил Дюран в домашна обстановка да представя сготвено от нея ястие. Апетитната гозба, измайсторена от певицата в обстановката на социална изолация вдъхнови хиляди домакини, които се зачудиха каква ли ще е тази екзотична вкусотия в тавичката.

Припомняме какво написа Есил по повод кулинарния си шедьовър:

„Готварството не е химия. То е изкуство. То изисква инстинкт и вкус, а не точни мерки... Тази вечер при нас е ориенталска“, написа тя и сподели какво е сготвила за мъжа си Борис, с когото са се самоизолирали в своята вила.

Оказа се, че изпълнителката е сготвила традиционно турско ястие и провокира своите последователи да запретнат ръкави и да го пробват у дома.

Карнъярък е нещо любимо – пълнен патладжан с телешка кайма, домати и лук“, пояснява тя.

След множеството въпроси за рецептата, Есил я сподели в своя профил във Facebook. Ето я:

Карнъярък по рецепта на Есил Дюран

Продукти:

600 г кайма

3-4 глави кромид лук

4 домата

1 зелена чушка

2-3 скилидки чесън

връзка магданоз

3-4 супени лъжици доматено пюре

олио

сол и черен пипер на вкус

Есил Дюран карнъярък

Приготвяне:

Макар че патладжани има повече през лятото, сега също се намират из големите търговски вериги. Измивате ги хубаво и ги почиствате от дръжките. След което ги обелвате с помощта на белачка, но само половината, така че да станат на ленти. Така ще запазят своята цялост при пържене. 

След като сте почистили и обелили патладжаните, ги осолявате добре и ги оставяте в тавичка за около час, за да пуснат горчивината си. 

Междувременно приготвяте плънката за зеленчуците. Измивате доматите и правите кръст с ножа на върха им. Заливате ги с вряла вода и ги оставяте за няколко минути. После ги потапяте в студена вода, за да може да ги обелите по-лесно. 

След като обелите доматите, ги нарязвате на кубчета. Отделно нарязвате лука на ситно и го запържвате за няколко минути в 2-3 супени лъжици олио. Добавяте каймата и бъркате, докато стане на трохи. 

Към каймата и лука добавяте доматеното пюре, солта, чесъна и малко черен пипер на вкус. Към сместа добавяте водата, останала след заливането на доматите и бъркате. Накрая добавяте ситно нарязания магданоз. 

Когато плънката вече е готова, се връщате към патладжаните. Измивате ги хубаво, за да падне и последната горчилка, след което леко ги подсушавате с хавлиена кърпа и ги пържите в тиган до златисто. Обръщат се и от двете страни. 

Вече изпържените патладжани се поставят в подходяща тавичка. Всеки се реже по дължина и в средата се прави процеп, който се пълни с плънката. 

Поставяте по резен домат и чушка върху всеки напълнен патладжан. Правите сос с доматено пюре и вода, който изливате в тавата.  
Ястието се запича за около 15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft