Сложете каймата в купа и я омесете хубаво със ситно нарязания лук и подправките. Оставете я така да престои на стайна температура около 30 мин, за да поеме аромата на подправките. След това разстелете половината кайма в намазнена кексова форма. Отгоре разпределете плънката (настъргани варени картофи, царевица, морков и варено яйце, нарязано на ситно). Може да използвате каквото ви хрумне. Върху плънката разпределете останалата кайма. Печете гнездото около 30-40 минути в загрята фурна. През това време от маслото, брашното и млякото пригответе сос бешамел. Изпечения кекс обърнете кекса в подходяща тавичка, залейте със соса бешамел, отгоре настържете малко кашкавал и запечете още 5 мин.
По желание дооформете като гнездо - може да приготвите пиленца от яйчена салата например.
Автор: lakomnik.bg