1 заек (1.500 - 2 кг) заедно с вътрешностите
прясно зеле 3 кг
растително масло 250 мл (1 и 1/4 чаени чаши)
домати 400 г (5-6 бр.)
кромид лук 150 г (1-2 глави)
червен пипер 10 г (2 чаени лъжички)
чесън 3-4 скилидки
черен пипер и сол на вкус
В сгорещената мазнина се поставят последователно и се запържват ситно нарязаният кромид лук и зелето, нарязано на ситно (като слама). След това се прибавят червеният пипер и сол на вкус. Част от запърженото зеле се смесва със сварените и нарязани на малки парченца вътрешности, черният пипер и ситно нарязаните скилидки на чесъна. С тази смес се напълва заекът, предварително осолен отвътре и отвън. Отворът се зашива и заекът се поставя в тавичка, покрива се с останалото зеле и се пече в средно силна фурна.