Пълнено пиле в гърне с гъбки и бира
13 Май 2015
110879
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Пилето се маринова със смес от куркума, джинджифил, соев сос, чесън на прах (количествата са на вкус) и престоява в маринатата няколко часа. Както е цяло, се запържва от всички страни в олио, докато кожичката промени цвета си. После се пълни с предварително приготвената плънка: оризът се запържва със зелен лук, малко гъби и черен пипер. Пилето се слага в глинен съд. Около него се нареждат парчета картофи и гъби и всичко се подправя с черен пипер и магданоз. Залива се с бира и мазнина (масло). Пече се поне час и половина на слаба фурна. При готовност на пилето се маха капакът на гърнето, за да се запече и отгоре - още около 15 мин.
Автор
Галина Павлева, Горна Оряховица
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари