Пилето се измива много добре и се слага да кипне в тенджера с вода. След като заври водата се оставя пилето да поври 30 минути. Оризът се накисва в купичка с вода. Гъбките се измиват на течаща вода и се нарязват на ситно. Главата лук се почиства от люспите, измива се и се нарязва на дребно. В тиган се слагат 3с.л. мазнина, след което се поставя на включен котлон. В тигана се изсипват оризът, гъбките, лука и стафидите. Поръсва се сол и 150мл вода. Разбърква се и се оставя да се позапържи за 5- 7 минути. Накрая се оттегля тигана. Поръсва се суха мащерка и канела. Овареното пиле се изважда, добре отцедено от водата. Пълни се с плънката и се зашива. Бульонът, в който е вряло пилето се прецежда през цедка. От него се вземат 3- 4 ч.ч. бульон и се наливат в тавичка за печене. Пилето се поставя в тавата с гръбнака надолу. Намазва се леко с краве масло. Месото се пече на 200 градуса 50 минути. Сервира се порция от пилето. Полива се със сос, образуван при печенето. Отстрани се оформя лъжица от плънката. До месото се поставя парченце лимон.
Пълнено пиле с гъби и стафиди
23 Март 2012
52546
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари