Пълнено пиле с кайма

вход през zajenata.bg
Пълнено пиле с кайма
admin
Добавена от: admin
59006
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 глава лук
3-4 с.л. олио
1 бр. морков
200 г гъби
1/3 ч.ч. ориз
250 г кайма
по 1 ч.л. сушена чубрица и червен пипер
черен пипер, сол
1 бр. пиле
1/2 глава кисела зелка

В нагорещено олио се запържват нарязаните на ситни кубчета кромид и морков. Добавят се гъбите, оризът, каймата и подправките. Оставят се да се позапържат и се сипва 1 ч.ч. вода. Вари се докато оризът е почти готов. Пилето се посолява отвътре и се пълни с плънката. Отворът се забожда с клечка за зъби. В голяма тава се слага нарязаното на ситно кисело зеле, объркано с червеният пипер и ако е останало - от плънката. Отгоре се поставя напълненото пиле и се намазва с олиото предварително разбъркано с червен пипер. Покрива се с фолио и се пече около 1 час. Фолиото се сваля и печенето продължава до златисто.
Пилето се поднася разрязано върху поднос, като във всяка порция се слага парче пиле и част от плънката и киселото зеле.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft