Сваряваме пилето цяло в тенджера с подсолена вода и с нарязаните зеленчуци (лук, моркови, чушка, сол на вкус). Първата вода изхвърляме. Месото не трябва да се разварява! Изваждаме от бульона и оставяме да се отцеди. Обелваме картофите и ги нарязваме на средни парчета. Поставяме ги в тавата и върху тях слагаме парченца маргарин (2 суп. л., 1 суп.л. масло и олио и малко вода). Печем в силно загрята фурна на 200 градуса. В началото ги разбъркваме, за да се осолят и попият от мазнината.
За плънката:
Задушаваме лука, шунката, слагаме червен и черен пипер и накрая задушения ориз. Следват подправките. Пълним пилето с плънката, а отвора зашиваме с дебел конец.
Намазваме пилето с масло и го поставяме в средата на тавата (като избутваме картофите в края на тавата, след като са почти готови). По желание може да прибавим и зеленчуците от варенето на пилето. Поръсваме всичко с подправки на вкус - чубрица, розмарин, черен пипер и пр.
Печем около 15-20 минути, докато пилето хване хрупкава коричка, а картофите са приятно запечени.
Пълнено пиле с картофи
22 Май 2013
60432
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари