Пълнено пиле с песто и рикота

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пълнено пиле с песто и рикота
Пълнено пиле с песто и рикота
admin
Добавена от: admin
17472
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


1 с.л. пестобосилек)
¼ чаша нискомаслено сирене рикота
2 бр. пилешки гърди без кожа и кост
1 с.л. зехтин 
3/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
зелена салата 

За доматения винегрет:
¼ чаша зехтин
малка връзка пресен лук (сибирски лук -около 1/3 чаша нарязан) 
1 средно голям домат, почистен от семето и нарязан
кората от ½ лайм
сокът от ½ лайм (около 1 с.л.)
 

Смесете рикотата и пестото, подправете с  1/4 ч.л. сол и 1/8 ч.л. черен пипер. С остър нож отрежете дълбока цепнатина в най-дебелата част на пилешките гърди. С пръсти разширете отвора. Напълнете получения джоб със сместа от песто и рикота. Запечатайте отвора с клечка за зъби. Поставете пилешкото върху плато и го покрийте с фолио. Оставете в хладилник за поне 30 минути.
За винегрета: изсипете зехтина в кухненския робот или блендер; прибавете нарязания лук и смелете на гладка смес. Прибавете получената смес към доматите, лимонената кора и сока от лайм. Подправете с 1/4 ч.л. сол и 1/8 ч.л. черен пипер и оставете настрана.
Намажете пилешкото със зехтин и подправете с 1/4 ч.л. сол и 1/8 ч.л. черен пипер. Изпечете на грил или барбекю (а може и на фурна) за около 8-10 минути от всяка страна, в зависимост от дебелината на гърдите. Поднесете върху плато от зелена салата, а отгоре с лъжица сипете по малко от доматения винегрет върху всяка порция пилешки гърди. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft