Пълнено пиле с ябълки
28 Ноември 2012
21486
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 бр. охладено пиле
2 бр. кисели зелени ябълки
500 г картофи
1 глава лук
За маринатата:
1 с.л. горчица
15 г сол
по 1 ч.л. черен пипер, червен пипер, кориандър и карамфил
2 с.л. мед
1 накъсан на ситно дафинов лист
1/2 ч.ч. оцет
4-5 с.л. олио
Добре измитото пиле се напълва с ябълките, почистени и нарязани на кубчета. Продуктите за маринатата се смесват и с нея се намазва пилето отгоре. Пилето се поставя в намаслена тавичка, отстрани се слагат едро нарязаните картофи и лук, добавя се малко топла вода и ястието се пече в умерена фурна до готовност.
Вместо цяло пиле, с ябълковата плънка може да напълните само пилешки бутчета или пилешки пържоли (филе).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари