Загрейте фурната на 180 градуса. Вземете 6 резена бекон и ги нарежете на парченца около 1 см. Запържете ги в тиган, докато приятно покафенеят. Извадете бекона и запържете в остатъчната мазнина червения лук. Прибавете чесъна и задушете, докато лукът стане прозрачен. Добавете спанака, поръсете със сол и черен пипер и оставете на бавен огън, докато спанакът намали обема си и се "спаружи". Махнете от огъня, за да изстине леко сместа. Разбъркайте вътре предварително запържените кубчета бекон.
Разтворете пилешките гърди на "пеперуда" и разпределете плънката равномерно върху едната половина на всяко от парчетата месо. Прехвърлете другата половина на пилешкото върху плънката, така че да я покрие, и увийте всяко филе в резен бекон. Сложете в йенски съд, поръсете леко със сол, черен пипер и сушена мащерка. Печете в непокрития съд на 180 градуса за около 35 минути, след това увеличете температурата на максимум и печете още 10 минути, за да се препече беконът.
Пълнено пиле със спанак и бекон
18 Март 2013
13891
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари