Пълнено пиле със спанак и бекон

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пълнено пиле със спанак и бекон
Пълнено пиле със спанак и бекон
admin
Добавена от: admin
13891
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

10 резена чист бекон
1/2 чаша червен лук, нарязан
4 големи скилидки чесън, накълцан
450 гр. нарязан спанак
4-5 пилешки гърди без кост
сушена мащерка

Загрейте фурната на 180 градуса. Вземете 6 резена бекон и ги нарежете на парченца около 1 см. Запържете ги в тиган, докато приятно покафенеят. Извадете бекона и запържете в остатъчната мазнина червения лук. Прибавете чесъна и задушете, докато лукът стане прозрачен. Добавете спанака, поръсете със сол и черен пипер и оставете на бавен огън, докато спанакът намали обема си и се "спаружи". Махнете от огъня, за да изстине леко сместа. Разбъркайте вътре предварително запържените кубчета бекон.
Разтворете пилешките гърди на "пеперуда" и разпределете плънката равномерно върху едната половина на всяко от парчетата месо. Прехвърлете другата половина на пилешкото върху плънката, така че да я покрие, и увийте всяко филе в резен бекон. Сложете в йенски съд, поръсете леко със сол, черен пипер и сушена мащерка. Печете в непокрития съд на 180 градуса за около 35 минути, след това увеличете температурата на максимум и печете още 10 минути, за да се препече беконът.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft