бутертесто - 1 пакет
пилешко месо - гърди 4 бр.
кисели краставички
моркови
чушки - червени
лук
пушено сирене
бял пипер
бяло вино - 300 мл.
розмарин
кашкавал
сусам
От пилешките гърди се оформят пържоли. Поръсват се с бял пипер, заливат се с виното и се оставят да се мариноват. Морковите се бланшират и след това измиват със студена вода
Оформя се ролето, като във всяка пържола се поставя кисела краставичка, морков, червена чушка, съвсем малко розмарин и пушено сирене и няколко пера пресен лук. Ролето се фиксира с клечки за зъби.
Правят се торбички от алуминиево фолио, в тях се поставя ролето, добавя се по малко от виното, в което е мариновано месото. Торбичката се затваря. Подреждат се в тавичка и се пекат на силна фурна за 10 минути, след което се намалява на слабо и се пече още 30 минути. След изпичане ролетата се оставят да се охладят.
Реже се кашкавал и се завива около ролето, цялото роле се завива в бутер тесто и се поръсва със сусам.
Пече се до изпичане на бутер тестото.
Готовите ролета се режат на хапки.