пилешко филе - 400гр.
кисели краставички - 2бр.
кашкавал - 50гр.
гъби - 1 ч.ч. от консерва
лимонов сок
бяло вино
черен пипер
сол
брашно
босилек
риган
червен пипер
олио - за пържене
Начукваме филето, като краищата изтаняваме добре. Ръсим с лимонов сок, сол, черен пипер. Престоява малко.
По дължина на филето нареждаме краставичките и кашкавала нарязани на лентички, гъбите нарязани на ситно, малки парченца масло. Завиваме на руло, изтъняваме добре краищата и заостряме във вид на вретено.
Леко овалваме филето в брашно разбъркано с малко босилек, риган и червен пипер. В тиган с олио пържим вретеното по 2-3 минути от всяка страна. След това слагаме в тавичка и заливаме с виното.
Запичаме във фурна за 15 мин.