400 гр. пилешко филе
сол на вкус
4-5 пресни печурки
1 с.л. масло
60 гр. кашкавал
60 гр. синьо сирене
млян черен пипер на вкус
За панировката:
3 с.л. брашно за овалване
1 яйце
2 с.л. сусам
3 с.л. олио
Филетата се начукват с дървено чукче на тънки пържолки. Натриват се леко със солта. Гъбите се измиват и нарязват. Задушават се 1-2 минути в разтопеното масло. Разпределят се върху пържолките. Върху гъбите се слага парче кашкавал и парче синьо сирене. Навиват се внимателно на рулца и се закрепват с клечка за зъби. Овалват се в двойна панировка от брашното, яйцето и сусама. Изпържват се в сгорещена мазнина по няколко минути от всяка страна, докато придобият златиста коричка.
Поднасят се с гарнитура по желание - задушени зеленчуци, прясна салата и пр.