Пълнено руло- фантазия, след него няма да искате да вкусите нищичко друго

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пълнено руло- фантазия, след него няма да искате да вкусите нищичко друго
Пълнено руло- фантазия, след него няма да искате да вкусите нищичко друго
alex
Добавена от: alex
32290
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 обезкостено свинско филе (1,5 кг), разрязано на правоъгълник, който можете да напълните и завиете на руло

1/4 чаена лъжичка сол

1/4 чаена лъжичка млян черен пипер

1/2 чаша ябълково желе

1 супена лъжица дижонска горчица на зърна

За пълнежа от ябълки и бекон:

4 нарязани на кубчета парчета бекон, около 200 гр.

2 глави лук, нарязани на ситно

3 скилидки чесън пресовани

1 голяма сладко-кисела ябълка, обелена, почистена от семките и нарязана на кубчета

1 супена лъжица нарязан свеж градински чай или чаена лъжица изсушен

2 супени лъжици нарязана прясна мащерка или 2 чаени лъжици изсушена

1/4 чаена лъжичка сол

1/4 чаена лъжичка млян черен пипер

2 чаши нарязан на кубчета сух хляб

1/3 чаша пилешки бульон, по възможност безсолен

На пълнежа от ябълки и бекон:

В голям незалепващ тиган, гответе бекона на средна температура, разбърквайте, докато стане златист, отнема около 5-6 минути. Извадете го върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина и поизстине.

Оставете само 2 ч. л. мазнина от бекона в тигана; Запържете лука и чесъна на средна температура, като се разбърква от време на време, докато омекнат, около 2 минути. Добавете ябълката, градинския чай, мащерката, сол и черен пипер; Гответе и бъркайте, докато ябълката леко омекне, около 4 минути. Добавете и кубчетата хляб. Изсипете бульона отгоре; Гответе и бъркайте, докато се абсорбира, около 30 секунди. Изсипете плънката в купа; Разбъркайте я с бекона. Оставете да се охлади до стайна температура. (Можете да я приготвите до 24 часа предварително: съхранявайте покрита и охладена

 

На свинското руло:

Междувременно, поставете филето, с мазната страна нагоре, на дъска с късия му край към вас. Поставете ножа хоризонтално на 2 см от дъното на месото; Режете към центъра на свинското месо. Повдигнете горната половина на свинското месо; Продължете да правите плитки хоризонтални разрези по-дълбоко в месото, „развивайте" свинското месо, докато стигнете центъра и дръжте ножа успоредно на дъската за рязане, за да поддържате една и съща дебелина, докато свинското се „развие" напълно и образува плосък правоъгълник. Поръсете и двете страни със сол и черен пипер.

Разпределете плънката в средата на свинското месо. Навийте свинското плътно, така че мазната страна да е нагоре, а краят подпъхнат отдолу. Вържете стегнато със здрав конец на интервали от 5 см.

Загрейте скарата на средна температура около 200 C. Поставете свинското руло на намазнената скара; Поставете под рулото еднократна алуминиева тавичка, за да се събира мазнината и да не се пали скарата; Затворете капака. Печете, докато термометъра за месо отчете 70 C, или около 1,5 - 2 часа.

В малка тенджера, смесете ябълковото желе с горчицата; Готвим при умерена температура, разбъркваме, докато леко се сгъсти, около 5 минути.

Намажете със сместа запеченото руло. Увеличете температурата на скарата до висока; Затворете капака. Печете докато глазурата леко се запече, за около 3 минути. Извадете и покрийте рулото; Нека си почине 10 минути преди нарязването.
Рулото бихте могли да опечете и на фурна, ако нямате подходяща скара. Първо печете отдолу около 1,5 - 2 часа на 190 - 200 C, след като глазирате рулото – още няколко минути на максимална температура отгоре.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft