Пълнено свинско с моцарела

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пълнено свинско с моцарела
Пълнено свинско с моцарела
admin
Добавена от: admin
12398
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 по-широки парчета свинско контрафиле от средната част
1 връзка босилек, нарязан на ситно
1 ч. л. лимонов сок
100 г сирене моцарела или прясно сирене, нарязано на тънки резени
100 г крема сирене
1 с. л. зехтин
1 скилидка чесън
50 г пушена шунка, нарязана на 4 тънки парченца
2 домата, обелени и нарязани на малки кубчета
3 с. л. зехтин
250 г горещ месен бульон
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. нишесте
сол на вкус
черен пипер на вкус

Всяко парче филе се начуква леко, за да му се придаде форма на правоъгълник и се поръсва със сол и пипер.
Крема сиренето се обърква с нарязания босилек, зехтина и лимоновия сок. Всяко парче месо се намазва със слой крема сирене, върху него се слага резенчето шунка, върху него - моцарелата, кубчетата домати и чесънът, нарязан на тънки кръгчета. Месото се завива на стегнати рулца, които се фиксират с конец или клечка за зъби от двете страни.
Всяко рулце се изпържва леко в зехтина. След това всички рулца се слагат в тавичка, заливат се с бульона и се запичат за 45 мин. под капак на 180°С.
Щом се изпекат рулцата, се отстраняват конците. Нишестето се разтваря в доматеното пюре и се слага в останалия прецеден бульон от печенето. Сосът се слага на котлона да поври, докато се сгъсти.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft