4 по-широки парчета свинско контрафиле от средната част
1 връзка босилек, нарязан на ситно
1 ч. л. лимонов сок
100 г сирене моцарела или прясно сирене, нарязано на тънки резени
100 г крема сирене
1 с. л. зехтин
1 скилидка чесън
50 г пушена шунка, нарязана на 4 тънки парченца
2 домата, обелени и нарязани на малки кубчета
3 с. л. зехтин
250 г горещ месен бульон
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. нишесте
сол на вкус
черен пипер на вкус
Всяко парче филе се начуква леко, за да му се придаде форма на правоъгълник и се поръсва със сол и пипер.
Крема сиренето се обърква с нарязания босилек, зехтина и лимоновия сок. Всяко парче месо се намазва със слой крема сирене, върху него се слага резенчето шунка, върху него - моцарелата, кубчетата домати и чесънът, нарязан на тънки кръгчета. Месото се завива на стегнати рулца, които се фиксират с конец или клечка за зъби от двете страни.
Всяко рулце се изпържва леко в зехтина. След това всички рулца се слагат в тавичка, заливат се с бульона и се запичат за 45 мин. под капак на 180°С.
Щом се изпекат рулцата, се отстраняват конците. Нишестето се разтваря в доматеното пюре и се слага в останалия прецеден бульон от печенето. Сосът се слага на котлона да поври, докато се сгъсти.