Пълнено свинско с ябълки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пълнено свинско с ябълки
Пълнено свинско с ябълки
admin
Добавена от: admin
19294
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

550-600 гр. свинско филе (3 по-дебели парчета)
1/2 с.л. масло
1/2 чаша (150 гр.) ябълки – обелени, нарязани на малки кубчета
1/4 чаша нарязан дребно лук
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1/2 чаша ябълков сок/сайдер
1 ч.л. кафява захар
нарязан пресен магданоз (по желание)
 

Загрейте фурната на 190 градуса. С остър нож изрежете джоб в най-дебелата част на свинското, като внимавате да не го прережете. Подправете отвътре със сол и черен пипер и оставете да постои така. В огнеупорен съд (подходящ за фурна) или тиган сложете маслото, ябълките, лука и сол и черен пипер на вкус. Задушете до омекване (около 5 минути), прибавете 1/4 чаша ябълков сок и кафявата захар. Объркайте добре и бъркайте, докато по-голяма част от сока се изпари. Напълнете с ябълковата смес изрязаните в месото джобчета. Ако остане от плънката, оставете я в съда. Сложете напълненото свинско в съда при ябълките и пъхнете в загрятата фурна за 30 минути, като обърнете свинското на половината време за печене. Ако сте ползвали тиган за плънката, просто прехвърлете останалата плънка около месото в тавичката. Свинското е готово, когато изгуби розовия си цвят.
Поднесете го поръсено с малко пресен магданоз и гарнитура по желание.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft