Пълнозърнести кифлички
25 Февруари 2014
30848
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Във водата и млякото се разтваря маята, добавя се захарта и 5-те лъжици бяло брашно. Разбърква се и се оставя да шупне. Щом шупне маята, се прибавят пълнозърнестото брашно, солта и зехтинът. Хубаво се омесва и тестото се оставя да втаса.
Втасалото тесто се премесва отново и повторно се оставя да втаса.
Разделя се на 2 половини и от всяка се правят 4 топчета - общо 8. Всяко топче се разточва на кръгла кора и се реже на 8 триъгълника. Върху всеки се слага по малко от плънката и се завива на кифличка. Подреждат се в намазнена с масло тавичка. Всяка кифличка се намазва с жълтъците, разбити с няколко капки зехтин. Поръсва се със сусама и отгоре се поставя по едно парченце масло. Пекат се на 220 градуса за 20-тина минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари