Пълнят ми очите и стомаха: Пухкави чеснови вързопчета с масълце, а какъв аромат се носи, докато...
30 Януари 2017
18953
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти:
1 килограм брашно
1/2 чаена чаша олио
42 грама жива мая
300 милилитра топло прясно мляко
1 чаена лъжичка захар
2 чаени лъжички сол
3 яйца
2-3 супени лъжици разтопено масло
4-5 скилидки чесън, нарязани на ситно
1-2 стръка нарязан ситно магданоз
1 жълтък за глазиране
Разтворете маята в млякото, разбийте яйцата, добавете олиото. Пресейте брашното в купа, сложете солта, захарта и комбинирайте двете смеси.
Направете тесто и оставете да втаса. Разделете го на части, разточете фини кори, намажете с разтопено масло, добавете нарязания чесън и завийте руло. Завържете на две първо в средата, а след това и в краищата. Подпъхнете ги под тестото и глазирайте с жълтък. Подредете в застлана с лист пергамент тава, загрейте фурната на 190 градуса и изпечете до готовност. Намажете с масло, поръсете с магданоз и поднесете чесновите вързопчета топли.
Добър апетит!
Добър апетит!
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари