Пълнят ми очите и стомаха: Пухкави чеснови вързопчета с масълце, а какъв аромат се носи, докато се пекат ...

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пълнят ми очите и стомаха: Пухкави чеснови вързопчета с масълце, а какъв аромат се носи, докато се пекат ...
Пълнят ми очите и стомаха: Пухкави чеснови вързопчета с масълце, а какъв аромат се носи, докато...
18973
Пълнят ми очите и стомаха: Пухкави чеснови вързопчета с масълце, а какъв аромат се носи, докато се пекат ...
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:
 
1 килограм брашно
1/2 чаена чаша олио
42 грама жива мая
300 милилитра топло прясно мляко
1 чаена лъжичка захар
2 чаени лъжички сол
3 яйца
2-3 супени лъжици разтопено масло
4-5 скилидки чесън, нарязани на ситно
1-2 стръка нарязан ситно магданоз
1 жълтък за глазиране

Начин на приготвяне:

Разтворете маята в млякото, разбийте яйцата, добавете олиото. Пресейте брашното в купа, сложете солта, захарта и комбинирайте двете смеси.

Направете тесто и оставете да втаса. Разделете го на части, разточете фини кори, намажете с разтопено масло, добавете нарязания чесън и завийте руло. Завържете на две първо в средата, а след това и в краищата. Подпъхнете ги под тестото и глазирайте с жълтък. Подредете в застлана с лист пергамент тава, загрейте фурната на 190 градуса и изпечете до готовност. Намажете с масло, поръсете с магданоз и поднесете чесновите вързопчета топли.
Добър апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft