Има много начини за приготвяне на пилешко месо и днес имаме чудесна рецепта, с която ще направите не само пилешките бутчета , но и другите части на пилето меки и сочни. Ето рецептата за тази крехки пилешки бутчета в мляко :
Крехки пилешки бутчета в мляко
Продукти:
1 кг пилешки бутчета
200 мл прясно мляко
200 мл вода
2 яйца
1 супена лъжица обикновено брашно
сол
черен пипер
лют пипер
Приготвяне:
Измийте добре пилешките бутчета и подсушете с хартиени кърпи.
Вземете по-дълбок тиган и поставете вътре бутчетата.
Добавете мляко и вода.
Подправете със сол и черен пипер.
Задушете покритите така бутчета на слаб огън за около 20 минути.
Смесете брашното със сол, черен пипер и лют пипер.
Разбийте яйцата с вилица.
След 20 минути извадете бутчетата от съда.
Потопете ги първо в разбити яйца, след това в брашното.
Изпържете ги в сгорещено олио до златисто.
Поднесете с гарнитура и сос по желание.
По този начин можете да приготвите различни части от пилето и да гарантирате, че месото ще остане сочно и нежно.