Първо ги запичам, после пълня разрезите и след 10 минути - ох, божествено е, особено с топка...
13 Септември 2016
59596
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Скоро ще дойде есента, а това означава, че е време да се запасите с хубави рецепти за десерти, които си подхождат с чаша горещ ароматен чай. Днес сме подготвили за вас една от най-необичайните рецепти от ябълки. Не е тайна, че този плод чудесно се комбинира с канела, но ще ви предложим да добавите и малко овесени ядки.
Ароматът на това ястие ще ви срази и плени!
Ябълки с канела и овесени ядки
СЪСТАВКИ:
- 2 големи здрави ябълки
- 4 супени лъжици кафява захар
- 2.5 ч.л. масло
- 3/4 ч.л. канела
- 2 супени лъжици овесени ядки
- 1 ч.л. пшенично брашно
- 1/4 ч.л. морска сол
- ванилия
ПРИГОТВЯНЕ
- В малка купа смесете 2 супени лъжици захар, половината канела, масло и разбъркайте съставките.
- Обелете ябълките и извадете сърцевината. След това разрежете всяка ябълка наполовина и направете във всяка половинка надлъжни разрези по повърхността.
- Поставете ябълките в тавичка върху хартия за печене и ги намажете със захарната смес, приготвена по-рано.
- Покрийте тавичката с фолио и изпечете ябълките в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути. След това извадете фолио и печете в продължение на още 10 минути.
- В друг съд смесете останалите захар, масло, канела, овесените ядки, брашното и солта. Разбъркайте всичко старателно.
- Разделете предварително направените разрези в ябълките и напълнете с получената смес.
Печете ябълките в продължение на още 10 минути. Сервирайте с топка сладолед.
В това видео можете да видите целия процес по приготвянето на този изумително вкусен и лесен десерт:
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари