Първо ги нарязвам на ленти, а после заливам с маринатата. 2 часа в хладилника и са готови!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Първо ги нарязвам на ленти, а после заливам с маринатата. 2 часа в хладилника и са готови!
Първо ги нарязвам на ленти, а после заливам с маринатата. 2 часа в хладилника и са готови!
183336
Първо ги нарязвам на ленти, а после заливам с маринатата. 2 часа в хладилника и са готови!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днешната рецепта е един от най-простите и в същото време най-вкусни начини да се приготвят тиквички. Това ястие може да бъде отлична гарнитура към месо на скара или можете просто да го предложите като предястие.

 

Продукти:

400-500 гр. тиквички

60-70 мл олио

3 скилидки чесън

2 с.л.

оцет

1 с.л. мед

  сол на вкус

черен пипер на вкус

1 връзка копър

Приготвяне:

  1. Измийте тиквичките, оставете ги да изсъхнат и ги нарежете на дълги тънки филийки с нож или белачка за картофи. Малко ги посолете и ги оставете за 10 минути.
  2. Накълцайте копъра, счукайте чесъна. Смесете чесъна с меда, оцета, черния пипер и олиото. След това разбъркайте.
  3. Отцедете сока, отделен от тиквичките, добавете копъра, залейте с маринатата и разбъркайте.
  4. Оставете ги за два часа в хладилника, за да се мариноват, и поднесете!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft