Първо ги нарязвам на ленти, а после заливам с маринатата. 2 часа в хладилника и са готови!
22 Август 2016
183336
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Днешната рецепта е един от най-простите и в същото време най-вкусни начини да се приготвят тиквички. Това ястие може да бъде отлична гарнитура към месо на скара или можете просто да го предложите като предястие.
Продукти:
400-500 гр. тиквички
60-70 мл олио
3 скилидки чесън
2 с.л.
оцет
1 с.л. мед
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 връзка копър
Приготвяне:
- Измийте тиквичките, оставете ги да изсъхнат и ги нарежете на дълги тънки филийки с нож или белачка за картофи. Малко ги посолете и ги оставете за 10 минути.
- Накълцайте копъра, счукайте чесъна. Смесете чесъна с меда, оцета, черния пипер и олиото. След това разбъркайте.
- Отцедете сока, отделен от тиквичките, добавете копъра, залейте с маринатата и разбъркайте.
- Оставете ги за два часа в хладилника, за да се мариноват, и поднесете!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари