Ако имате нужда от рецепта за шоколадова торта , която всички обичат, а нямате много време да прекарвате в кухнята, то тази торта е за вас. Изключително е вкусна - с много лек шоколадов крем и крехки бисквитки, ще се омете веднага от масата ви. Рецептата е наистина много простичка, а резултатът си заслужава.
Бърза шоколадова торта с бисквити
Продукти:
- 120 гр. пудинг с шоколадов вкус
- 5-8 с. л. захар
- 10 гр. ванилова захар
- 750 мл прясно мляко
- около 200 мл мляко за потапяне на бисквитките
- около 210 гр. маслени бисквити (може и обикновени)
- 100 гр. шоколад
- 100 гр. масло
- 60 гр. сметана за разбиване (на прах) или сладкарска течна сметана (тогава пропуснете млякото)
- 80 мл мляко за разбиване на сметаната
Приготвяне:
В дълбока купа сложете 500 мл прясно мляко с 5 до 8 супени лъжици захар в зависимост колко сладък искате да е кремът. Добавете 10 г ванилова захар, разбъркайте и сложете на огъня да се загрее.
В отделна купа сложете 120 г пудинг и го смесете с 250 мл прясно мляко, за да няма бучки, след което при непрекъснато бъркане добавете сместа към загрятото мляко. Вари се докато се сгъсти. Докато пудингът е топъл, добавете 100 г шоколад, начупен на кубчета и разбъркайте, докато се разтопи и смеси. Оставете настрана да се охлади, като разбърквате от време на време или покрийте със стреч фолио/торбичка.
В отделна купа сложете 60 г суха сметана с 80 мл мляко и разбийте. Към изстиналия пудинг добавете 100 г размекнато на стайна температура масло и разбийте до смесване. Продължавайки да разбивате, постепенно лъжица по лъжица добавете разбитата сметана. Ще получите много нежен и лек крем. Отделете част за декорация.
Покрийте продълговата и тясна форма с прозрачно фолио, след което на най-долния ред наредете бисквити, напоени за кратко с мляко. Разстелете половината от крема равномерно и заравнете. Подредете втори слой бисквити, също напоени за кратко с мляко, след което намажете с останалия крем.
След като наредите третия ред бисквити, отгоре покрийте с фолио и оставете тортата в хладилника да се охлади и стегне за една нощ. На следващия ден обърнете тортата върху чиния за сервиране и украсете с останалия шоколадов крем.
Да ви е сладко!